Zihinsel Özürlüler Fedarasyonu'ndan basın toplantısı

Zihinsel Özürlüler Federasyonu tarafından Ayvalık'ta düzenlenen basın toplantısında protokol, engelli ve engelli aileleri bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zihinsel Özürlüler Fedarasyonu'ndan basın toplantısı

Genel Merkezi Ankara'da bulunan Zihinsel Özürlüler Federasyonu tarafından bu yıl 21. gerçekleştirilen ve Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında basın toplantısında yüzlerce engelli ve engelli aileleri yer alırken, aralarında Ereğli, Zonguldak ve Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneklerinin de yer aldığı gruplarda toplantıda hazır bulundu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz," Zihinsel Özürlüler Federasyonunuzun Ayvalık tutkusu bundan 21 yıl evvel başladı. Dönemin belediye başkanları ve kaymakamlarının kucak açması sonucu federasyonumuzun işbirliği ile Türkiye'nin her yerinden her yıl binlerce çocuğumuzun refakatçileriyle birlite ağırlamaya başladık. He yıl bir haftalık süre içerisinde yorgun gönüllerimiz, yorgun bedenlerimiz yerini adeta bir ömür gibi huzur ve mutluluğa bırakmaktadır. Bir haftalık süre içinde elden geldiğince ağırlamaya çalıştığımız engelli çocuklarımız ve onarlın arkasındaki gizli kahraman anneleri bu işbirliği sonucu bir nebze olsun hafiflemekte ve aileler buradan ayrılırken ertesi yılın şenliğinde birlikte olmak için şimdiden yelken açmaktadır.

20 yıl önce federasyonumuz, engelli camiasına huzur mekanı bir liman olarak Türkiye'nin güzel ve şirin ilçesi Ayvalık'ı seçmiştir. Bu yılda çok zor şartlar altında başlattığımız "Ayvalık Şenliğimizde" ev sahibi olarak Ayvalık, Küçükköy ve Altınova belediye başkanlarının çok büyük rolü olmuştur. Federasyonumuz yıl boyunca zihinsel engellilerimizin 23 yaş kısıtlaması, anne ve babanın halinde çocuğun miras hakkının korunması yolunda yeniden düzenlenmesi, korumalı iş yerlerinde yeni talep ve düzenlemeler, gündüz bakım evleri konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde(TBMM) çalışmalar yapmakta, milletvekilleri ile toplantılar düzenlemektedir. Federasyonumuz tüm siyasi partilere ve mevcut yönetim ile bu konularda görüşmeler ve işbirliği yapmaktadır. Yine federasyonumuz bu şenliği uluslar arası boyutlara taşıyarak daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Böylece şimdilik engelsiz kent olarak tanınan Ayvalık ilçemiz ileride kültürel ve doğa güzellikleri yanında dünyanın engelli, konusunu ön plana çıkaran sayılı ilçeleri arasında yer alacaktır.

Öyle bir kaymakam düşünün ki, öyle bir belediye başkanı düşünün ki, engelli çocuklarımızın tekerlekli sandalyelerini omzunda taşıyor, omuzlarındaki ağır görev yüküne rağmen tekerlekli sandalyesini sürdüğü, sıkıntılı zihinlerin kolaylaştırıcı engelli babalığı yapmaktadır. Elinize, kolunuza ve yüreğinize sağlık, Henüz çok kısa sürede tanışmamıza rağmen çalışma ve katkılarıyla bizi yüreklendiren, değerli Ayvalık Kaymakamımız Naif Yavuz'a, her sorunumuzu anında çözen ve maddi ve manevi yıllardır bize büyük destek veren Ayvalık Belediye Başkanımız engelli babası Hasan Bülent Türközen'e, şenliğin sağlıklı yürümesinde maddi manevi katkılarda bulunan kişisel çabalarıyla bizler bu güzel ortamı sağlayan değerli Küçükköy Belediye Başkanımız Mesut Ergin'e ve değerli Altınova Belediye Başkanımız Asım Sürer'e engelli ve engelli aileleri adın teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Düzenlenen basın toplantısında diğer yetkililerin konuşmasının ardından söz alan engelli annesi Erzurumlu Hünkar Aydın gerçekleştirdiği kısa konuşmada yüzlerce kişinin duygulanmasına ve ağlamasına neden olurken, konuşma sonunda protokol ve davetliler Hünkar Aydın'ı ayakta alkışladılar. Basın toplantısının ardından federasyon tarafından Ayvalık, Küçükköy ve Altınova belediye başkanlarına etkinliklerin anısına teşekkür plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber